Promes: 'Die connectie gaat nooit weg, maar iedereen denkt dat we kunnen toveren'

8 maart om 08:38
Laatste update: 8 maart om 10:39

Ajax wist zaterdag bij sc Heerenveen eindelijk weer eens een overwinning te boeken in de Eredivisie. Doelpuntenmaker Quincy Promes maakte zich nog geen zorgen, maar erkent wel dat de drie punten broodnodig waren.

"Je gaat wel zoeken naar redenen. Je vraagt je af waar het dan aan ligt", zegt Promes over de crisis tegen Voetbal International. "Maar ik maak mij geen zorgen. We hebben kwalitatief een super goed team. Spelers komen terug van blessures. Ik maak mij niet zo heel druk. Maar het is wel tijd dat we geen fouten meer maken. Na een slechte reeks hebben we nu een belangrijke overwinning geboekt."

Promes had in de eerste seizoenshelft een veelbesproken 'connectie' met Hakim Ziyech, maar na hun blessures hebben ze die nog niet laten zien. "Die connectie gaat nooit weg. Alleen verdedigers doen ook hun huiswerk. Ik denk dat het een kwestie van tijd is voordat het weer lukt", reageert de aanvaller. "Iedereen verwacht nu dat we kunnen toveren, maar verdedigers analyseren ons ook. Het is voor ons de uitdaging om een nieuwe manier te vinden. Dat is een kwestie van tijd."

Ajax gaat door de 3-1 zege in Friesland aan kop in de Eredivisie. Promes maakte het derde Amsterdamse doelpunt.