FC Utrecht slacht Sparta en dankt uitblinkers Klaiber en Ramselaar

08-03-2020 14:07
43

FC Utrecht heeft zondag voor eigen publiek gehakt gemaakt van Sparta: 5-1. De bekeroverwinning op Ajax kreeg daarmee een passend vervolg. De ploeg van John van den Brom verloor vorige week nog met 2-1 van RKC Waalwijk. Bij Utrecht waren Sean Klaiber en Bart Ramselaar de uitblinkers.

Op de overwinning van Utrecht op Sparta was weinig af te dingen. Sparta kwam wel naar de Galgenwaard, maar het was niet helemaal duidelijk waarvoor. Het eerste gevaar kwam van Adrían Dalmau, die een voorzet van Klaiber niet op waarde schatte.

Na een kansje van Gyrano Kerk wist Sparta voor het eerst gevaar te stichten. Een goal leverde dat echter niet op. Vlak voor rust kwam Utrecht op een verdiende 1-0 voorsprong. Klaiber gaf de bal perfect voor, waarna Ramselaar van dichtbij binnen wist te werken. Het is zijn eerste goal voor Utrecht sinds 13 september 2015 tegen Vitesse. Ramselaar speelde omdat Sander van de Streek ontbrak.

De eerste helft bood nog weinig spektakel, maar dat was in de tweede helft anders. Vijf minuten na rust maakte Dalmau er 2-0 van. Weer kwam de assist van Klaiber. Het uiterst zwakke Sparta liet zich vervolgens naar de slachtbank leiden, want binnen de kortste keren stond het ook 3-0. Simon Gustafson punterde de bal over Ariel Harush.

Toen Ramselaar er na een klein uur ook nog 4-0 van maakte was de wedstrijd helemaal gespeeld. Uitgerekend Klaiber, die woensdag tegen Ajax vanwege zijn gele kaart nog de schlemiel was, maakte ook nog de 5-0 voor Utrecht. Hij schoot vanaf een meter of twintig hard binnen. Nadat Joris van Overeem een kans op 6-0 liet liggen schoot Kristoffer Peterson wél raak, maar zijn treffer werd vanwege buitenspel afgekeurd.

Jeroen Zoet hoopte de nul te houden, maar moest de bal toch nog een keer uit het net halen: Joël Piroe bepaalde de eindstand op 5-1.