0-2 voorsprong niet genoeg voor RKC, Dessers' ploeggenoten nemen honneurs waar

0-2 voorsprong niet genoeg voor RKC, Dessers' ploeggenoten nemen honneurs waar

08-03-2020 16:20
13

Eredivisie-hekkensluiter RKC Waalwijk heeft een uitgelezen kans op aansluiting met de veilige plaatsen laten liggen. De ploeg van trainer Fred Grim nam zondagmiddag een 0-2 voorsprong bij Heracles Almelo, maar ging mede door defensieve fouten alsnog kopje onder. Topschutter Cyriel Dessers hield zijn kruit voor de verandering droog, maar Heracles kwam tóch vier keer tot scoren.

Al na zes minuten kreeg Dessers een uitgelezen mogelijkheid om zijn zestiende van het seizoen te maken, nadat Delano Burgzorg lichtjes onderuit werd getrokken door Juriën Gaari: de toegekende penalty werd echter naast geschoten door de Belg. Niet veel later ging de bal aan de andere kant op de stip na hands van Dario van den Buijs: Clint Leemans hield zijn zenuwen wél in bedwang en zette de gasten op een 0-1 voorsprong.

RKC moest zich in het vervolg van de eerste helft beperken tot verdedigen, maar liep wél uit naar 0-2: Richard van der Venne bezorgde de bal bij Anas Tahiri, die knap de verre hoek vond. Die riante voorsprong van RKC verdween echter net zo plotseling als dat hij gekomen was. Van den Buijs kon eerst ongehinderd raak koppen uit een corner en Silvester van der Water ontworstelde zich aan Hannes Delcroix en schoof de bal in de verre hoek: 1-2 en 2-2.

Na rust gingen beide ploegen vrolijk verder. De 3-2 was een kwestie van tijd en liet ook niet lang op zich wachten, met dank aan de RKC-defensie: Mauro Júnior kreeg vrije doortocht na veel te slap ingrijpen van Gaari en Melle Meulensteen, Dessers liet zijn voorzet lopen en Van der Water maakte zijn tweede van de middag. Na een uur spelen ging de wedstrijd definitief op slot. Burgzorg schoot eerst voor open doel op de lat, maar nam even later revanche door Meulensteen het bos in te sturen en de verre hoek te vinden: 4-2.

RKC lag op de rug en kwam niet verder dan een schot van Tahiri. Dessers ging nog nadrukkelijk op zoek naar een doelpuntje en kwam nog dichtbij, maar slaagde er niet meer in om Etienne Vaessen te passeren. Heracles komt op 36 punten en springt voorlopig over FC Groningen heen naar plek 8. RKC blijft onderaan staan, op elf punten van nummer 16 Fortuna Sittard en lijkt al klaar in de Eredivisie.