De Graafschap op promotiekoers, pijnlijke nederlaag voor AC Milan in spookduel

08-03-2020 16:55 Laatste update: 16:57
33

De Graafschap heeft een grote stap richting directe promotie naar de Eredivisie gezet. De Superboeren zagen FC Volendam vrijdagavond tot op vier punten komen, maar liepen weer uit na een krappe uitzege bij nummer vijf Go Ahead Eagles.

Go Ahead Eagles-De Graafschap 1-2
De ploeg van Mike Snoei had het niet makkelijk in De Adelaarshorst, maar sloeg aan het begin van de eerste én de tweede helft toe. Ralf Seuntjens schatte een voorzet van Javier Vet op waarde en Branco van den Boomen schoof onbedreigd de 0-2 binnen. Net toen de wedstrijd dood leek te bloeden, sloeg Go Ahead alsnog toe: Maarten Pouwels tekende vijf minuten voor tijd voor de 1-2. Invaller Donny van Iperen had zelfs nog de 2-2 op zijn schoen, maar De Graafschap kon opgelucht ademhalen. De Achterhoekers mogen nog twee keer verliezen in de laatste negen wedstrijden.

NAC Breda-Roda JC 4-1
NAC heeft zich herpakt na de vernederende 7-1 bij Feyenoord en lost Go Ahead af als nummer 5 van de Keuken Kampioen Divisie. Tegen Roda JC liep men in de eerste helft uit naar een 2-0 voorsprong: Jan Paul van Hecke – ook doelpuntenmaker in De Kuip – benutte een strafschop en Finn Stokkers scoorde even later vanuit de rebound. Na rust kreeg ook Roda een penalty: Roland Alberg bracht de spanning terug. NAC sloeg in het slotkwartier echter dubbel zo hard terug: Pele van Anholt en Mounir El Allouchi scoorden één minuut na elkaar vanuit de tweede lijn en bepaalden de eindstand op 4-1.

Chelsea-Everton 4-0
Chelsea heeft zijn Champions League-perspectieven levend gehouden, na een reeks wisselvallige resultaten. The Blues verstevigden hun vierde plek in de Premier League dankzij een even ruime als probleemloze zege op Everton. Binnen twintig minuten had de ploeg van Frank Lampard zijn overwicht al in een 2-0 voorsprong omgezet, via prima uitgespeelde treffers van Mason Mount en Pedro.

The Toffees mochten vervolgens ruiken aan een aansluitingstreffer, maar Chelsea nam kort na rust definitief afstand: Willian schoot van afstand de 3-0 binnen en Olivier Giroud werkte de vierde treffer binnen. De Londenaren hebben het gat met nummer vijf Wolverhampton Wanderers vergroot naar vijf punten.

AC Milan-Genoa 1-2
AC Milan moest het thuisduel met Genoa zonder publiek afwerken en leed een pijnlijke nederlaag. De gasten stonden bij aanvang van de voetbalmiddag onder de degradatiestreep, maar liepen dankzij Goran Pandev en Francesco Cassata – op aangeven van Lasse Schöne – nog voor rust uit naar een 0-2 voorsprong. Zlatan Ibrahimovic frommelde een kwartier voor tijd nog de 1-2 binnen, maar het slotoffensief van de thuisploeg leverde niets meer op. De Rossoneri blijven voorlopig zevende in de Serie A en moeten alle zeilen bijzetten om nog Europees voetbal te halen.