Manchester kleurt rood door fouten Ederson: landstitel dichterbij voor Liverpool

Manchester kleurt rood door fouten Ederson: landstitel dichterbij voor Liverpool

08-03-2020 19:24 Laatste update: 19:29
18

Manchester kleurt weer rood. De derby tussen Manchester City en Manchester United op Old Trafford is zondagavond een prooi geworden voor de thuisploeg: 2-0. Anthony Martial en Scott McTominay maakten de goals.

In de wetenschap dat Premier League-koploper Liverpool zaterdag weer won en de voorsprong uitbreidde naar 25 (!) punten, zat er niets anders op voor Manchester City dan te winnen. De ploeg van manager Josep Guardiola zette United onder druk, maar had geen geluk in de afronding. Onder meer Raheem Sterling stuitte op doelman David de Gea.

Na een speldenprikje van Daniel James kreeg Martial dé kans op de openingstreffer. De Fransman kwam vanaf links naar binnen en zocht de verre hoek, maar zijn schot kon Ederson Moraes niet verontrusten. Na een half uur was het alsnog raak. Martial nam een slimme vrije trap van Bruno Fernandes in één keer uit de lucht en verraste Ederson dit keer wel: 1-0.

City ging op jacht naar de gelijkmaker en die leek er ook te komen toen Agüero scoorde. Het doelpunt werd echter afgekeurd vanwege buitenspel en de VAR corrigeerde die beslissing na ampel beraad niét. Aan de andere kant was Martial dichtbij, maar de treuzelende Ederson kwam met de schrik vrij. In de dying seconds kreeg City de nekslag toegediend: Scott McTominay tekende voor de 2-0.

Manchester kleurt daardoor weer rood. Het verschil tussen City en Liverpool is opgelopen naar 25 punten, waardoor The Reds nog twee keer moeten winnen om kampioen te worden. United klimt naar de vijfde plek en heeft twaalf punten minder dan City.