VP's Elftal van de Week: Feyenoord hofleverancier, ook Ajax, AZ en PSV erbij

VP's Elftal van de Week: Feyenoord hofleverancier, ook Ajax, AZ en PSV erbij

09-03-2020 10:00 Laatste update: 11:26
78

Feyenoord, FC Utrecht en FC Emmen zijn na de thuiszege op Willem II hofleverancier in VP's Elftal van de Week met twee spelers. Ook Ajax, AZ, PSV, Heracles Almelo en sc Heerenveen zijn vertegenwoordigd.

Lars Unnerstall (PSV)
Net als vorige week tegen Feyenoord was Unnerstall de beste PSV'er. De Duitser verrichte enkele wonderreddingen in Groningen en had een groot aandeel in de Eindhovense zege.

Sean Klaiber (FC Utrecht)
Van schlemiel naar held: Klaiber heeft een gedenkwaardige week achter de rug. Vier dagen na zijn gele kaart tegen Ajax, waardoor hij de bekerfinale mist, nam hij met een doelpunt en assist tegen Sparta sportieve revanche.

Teun Koopmeiners (AZ)
Door een benutte penalty en vrije trap staat Koopmeiners op elf competitietreffers, waarmee hij zich mengt in de 'strijd' om de topscorerstitel bij AZ. En dat terwijl de aanvoerder ook tegen ADO als verdediger speelde.

Marcos Senesi (Feyenoord)
Na een moeizame start bewijst Senesi zich als één van de beste aankopen die Feyenoord de laatste jaren heeft gedaan. Verdedigend en voetballend ijzersterk: heel Feyenoord trekt zich op aan de Argentijn.

Tyrell Malacia (Feyenoord)
Dick Advocaat heeft een zwak voor Malacia, zo bekende de ervaren trainer met een grote grijns na de zege op Willem II. Geef hem eens ongelijk: de onvermoeibare linksback wordt steeds belangrijker voor Feyenoord.

Simon Gustafson (FC Utrecht)
Het zijn mooie dagen om Simon Gustafson te zijn. Na zijn doelpunt in de halve bekerfinale tegen Ajax was hij ook trefzeker tegen Sparta. De Zweed is met zijn spel goud waard voor Utrecht.

Sergio Peña (FC Emmen)
VVV-Venlo kreeg zaterdagavond geen vat op Peña. De international van Peru was niet voor het eerst dit seizoen de grote uitblinker bij FC Emmen, dat eind augustus voor het laatst een thuiswedstrijd verloor in de Eredivisie.

Mauro Júnior (Heracles Almelo)
Met drie assists tegen RKC Waalwijk schreef Mauro een klein beetje Heracles-geschiedenis: alléén Willie Overtoom presteerde dat ook sinds de promotie in 2005. De Braziliaan kan volgend seizoen best een rol gaan spelen bij PSV.

Dusan Tadic (Ajax)
Natuurlijk was de ruzie tussen Tadic en Sergiño Dest een vreemd gezicht, maar het zorgde er wél voor er weer vuur in het elftal van Ajax kwam. De Servische aanvoerder nam tegen Heerenveen het heft in handen met twee goals.

Chidera Ejuke (sc Heerenveen)
Heerenveen ging zaterdagavond met 1-3 onderuit tegen Ajax, maar aan Ejuke lag het niet. De Nigeriaan maakte Daley Blind en Nicolás Tagliafico het leven zuur en had pech in de afronding.

Nikolai Laursen (FC Emmen)
De afgelopen weken moest hij zich verbijten op de bank, maar tegen VVV haalde Laursen zijn sportieve gram met twee goals. De absolute bekroning was de publiekswissel zo'n tien minuten voor tijd.