De Ligt juicht, De Vrij baalt: Juve schudt uitdager Inter af in troosteloos Turijn

De Ligt juicht, De Vrij baalt: Juve schudt uitdager Inter af in troosteloos Turijn

Gepubliceerd: zondag 8 maart 2020 om 22:35zo 08-03-2020 om 22:35

Juventus mag naar alle waarschijnlijkheid met SS Lazio gaan bepalen wie de Serie A-jaargang 2019/2020 op zijn naam schrijft. Nummer drie Internazionale verloor zondagavond voor de tweede keer dit seizoen van Juventus, is qua onderling resultaat in het nadeel tegen La Vecchia Signora en moet voorlopig een pas op de plaats maken: 2-0 werd het in het troosteloze Turijn.

De Serie A-kraker moest zonder publiek afgewerkt worden, vanwege de uitbraak van het coronavirus in Italië. Matthijs de Ligt kreeg een basisplek toebedeeld en stond negentig minuten lang op het veld, net als Stefan de Vrij bij de gasten uit Milaan.

De Ligt zorgde ook voor het eerste gevaarlijke moment van de voetbalavond, maar zijn kopbal werd gepareerd door Samir Handanovic. De Sloveen moest nog een aantal keren in actie komen, terwijl Juventus-collega Wojciech Szczesny slechts eenmaal in actie hoefde te komen: Marcelo Brozovic slaagde er echter niet in om hem te passeren, waardoor beide teams met 0-0 aan de thee gingen.

Kort na de pauze maakte Juventus echter het verschil. Internazionale kreeg de bal niet ver genoeg weg na een aanvankelijk afgeslagen aanval, Blaise Matuidi bracht hem opnieuw voor, Aaron Ramsey schoot in en De Vrij veranderde de bal ongelukkig van richting: 1-0. De Nerazzurri kwamen deze klap niet te boven en moesten niet veel later de wonderschone 2-0 van Paulo Dybala incasseren: de Argentijn plukte een lange bal met buitenkant links uit de lucht, combineerde met Ramsey, zette Ashley Young te kijk en rondde ook af met buitenkant links.

Hiermee was het beslissende gat geslagen. Het enige wapenfeit van Internazionale was de rode kaart voor Daniele Padelli: de reservedoelman leverde commentaar op de leiding na een overtreding van Brozovic en mocht alvast gaan douchen. Juventus heeft nu evenveel wedstrijden gespeeld als Lazio en staat één punt voor op de uitdager uit Rome. Inter staat derde en heeft nog één wedstrijd tegoed, maar kijkt tegen een gat negen punten met Juventus en acht punten met Lazio aan: de titelkansen voor de Nerazzurri zijn waarschijnlijk verkeken.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws