'Ziyech zou er niets meer van kunnen, maar zo werkt het natuurlijk niet'

'Ziyech zou er niets meer van kunnen, maar zo werkt het natuurlijk niet'

09-03-2020 08:46
47

Hakim Ziyech liet tegen sc Heerenveen (1-3 overwinning) zien dat hij op de weg terug is na een moeizame periode met blessureleed. Dat stelt oud-international Kees Kist in De Telegraaf.

Ziyech pendelde de laatste weken tussen ziekenboeg en Ajax-basis en werd tegen Heerenveen na 68 minuten gewisseld. "Er zijn nu mensen die zeggen dat Hakim Ziyech er niets meer van kan, maar zo werkt het natuurlijk niet", reageert Kist.

"Door deze speler zaten voetballiefhebbers voortdurend op het puntje van hun stoel. Hij is geblesseerd geweest en kent nu een mindere periode, maar een Ziyech in vorm is de beste speler van de Eredivisie. Tegen Heerenveen was hij niet groots, maar ik denk wel dat hij op de weg terug is. Hetzelfde geldt voor Promes, die een getergde indruk maakte."

Tadic
Kist is onder de indruk van de wederopstanding van Dusan Tadic. "Tadic was in de eerste helft eigenlijk onzichtbaar. Toen dacht ik zelfs: Kom op nou, ik heb veel betere wedstrijden van die jongen gezien. Aan het akkefietje met Sergiño Dest zag je echter wel dat hij de ploeg op scherp probeerde te zetten en na de rust toonde hij zich een waardig aanvoerder."