Slot ziet Stengs, Boadu en drie andere AZ'ers kans maken op EK-selectie Oranje

Slot ziet Stengs, Boadu en drie andere AZ'ers kans maken op EK-selectie Oranje

Gepubliceerd: maandag 9 maart 2020 om 09:56ma 09-03-2020 om 09:56

Calvin Stengs, Myron Boadu, Marco Bizot, Teun Koopmeiners en Owen Wijndal maken kans op een plek in de EK-selectie van Oranje. Dat denkt AZ-trainer Arne Slot.

De vijf spelers van AZ maken dit seizoen reclame voor zichzelf. Stengs, Boadu en Bizot mochten bovendien al aan het Nederlands elftal ruiken. "Ze zijn bezig met een hartstikke goed seizoen en tonen in topwedstrijden aan dat ze goed zijn", zegt Slot bij Studio Voetbal over de twee aanvallers van AZ. "Dat kan ik vinden, maar uiteindelijk zal Ronald Koeman er iets van moeten vinden."

De vraag is op welke positie Stengs, die als rechtsbuiten en nummer tien speelt bij AZ, het best uit de voeten kan. "Waar hij zo veel mogelijk aan de bal komt", reageert Slot. "Voor de positie van nummer tien heeft hij ook het loopvermogen en de vaardigheid in de kleine ruimte. Voor beide posities heeft hij kwaliteiten, net als Hakim Ziyech. Die kan ook op beide posities uit de voeten."

Slot ziet naast Stengs en Boadu nog drie kandidaten voor de EK-selectie van Oranje. "Marco Bizot is met een fantastisch seizoen bezig en is al meerdere keren opgeroepen en zoals ik ernaar kijk, zijn ook Teun Koopmeiners en misschien Owen Wijndal in beeld."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Eens met Slot?

(562 stemmen)

Plaats een reactie

Het laatste Verstappen nieuws - GPBlog.com

Bekijk het laatste nieuws