De Eredivisie-flops: vaste gast Bruma, dolende Sparta-defensie levert drietal

De Eredivisie-flops: vaste gast Bruma, dolende Sparta-defensie levert drietal

Gepubliceerd: maandag 9 maart 2020 om 11:00ma 09-03-2020 om 11:00

Tijd voor ons wekelijkse floplijstje: Sparta, ADO Den Haag, Fortuna Sittard beleefden een beroerde 26ste speelronde en zijn dubbel vertegenwoordigd in de lijst met Eredivisie-tegenvallers. PSV'er Bruma vertegenwoordigt - opnieuw - de topclubs.

Jeffry Fortes (Sparta Rotterdam)
Heel Sparta viel op de vroege zondagmiddag door de mand tegen FC Utrecht, maar Fortes maakte het wel erg bont als rechtsback. De Kasteelheren stelden afgelopen winter alles in het werk om hem direct over te kunnen nemen van Excelsior, maar Fortes kon geen moment laten zien waarom: linkermiddenvelder Bart Ramselaar kon zijn lol op in De Galgenwaard.

Dirk Abels (Sparta Rotterdam)
Abels is na de komst van Fortes zijn basisplek op rechts kwijt, maar tegen FC Utrecht mocht hij halverwege invallen als centrale verdediger, bij een stand van 1-0: vijftien minuten na zijn entree stond het echter al 4-0. De Brabander wist niet wat hem overkwam en zag er bij alle treffers niet goed uit.

Lassana Faye (Sparta Rotterdam)
Nog eentje dan? Nog eentje dan. Ook de linksback van Sparta maakte geen beste beurt in Utrecht. Voorafgaand aan de wedstrijd liet hij weten dat directe tegenstander Gyrano Kerk 'rekening moest houden' met hem. De Utrechtse snelheidsduivel had echter geen al te moeilijke middag.

Jordan Spence (ADO Den Haag)
Sinds 2016 heeft hij de rechtsback tweemaal een half jaar zonder club gezeten, voordat hij werd opgepikt door een nieuwe club. In januari dook hij ineens op bij het ADO van landgenoot Alan Pardew, zaterdag maakte hij kennis met de gevreesde linkerflank van AZ. Met name voor rust kon Oussama Idrissi doen en laten wat hij wilde tegen de hulpeloze Spence.

Laurens De Bock (ADO Den Haag)
Nog een tussentijdse aanwinst van ADO: De Bock leidde de kansloze missie tegen AZ in met een lompe overtreding in de zestien, die ze in Wormerveer al aan hadden zien komen. De linkspoot brengt sowieso erg weinig voor een voormalig kandidaat-international van België met jarenlange ervaring in Engeland.

Nikolai Frederiksen (Fortuna Sittard)
Op Deadline Day gehuurd van Juventus en vrijdag tegen PEC Zwolle voor het eerst in de basis: na één helft werd de Deen echter alweer bedankt voor bewezen diensten. Het niveau lag zéér laag tijdens de degradatiekraker in Sittard, maar Frederiksen slaagde er alsnog in om zich in negatief opzicht te onderscheiden.

Tesfaldet Tekie (Fortuna Sittard)
Tijdens de rust kwam Tekie erin voor Frederiksen en groeide uit tot één van de betere spelers op het veld. In minuut 88 verzekerde hij zich echter alsnog van een plekje tussen de Eredivsie-flops: de Zweed met Eritrese roots ging even opzichtig als onnodig aan Pelle Clement hangen, PEC kreeg een penalty en kon alsnog een 1-1 gelijkspel meenemen uit Sittard. Het is voor Tekie niet te hopen dat dit ene puntje het verschil tussen directe handhaving en nacompetitie betekent...

Juriën Gaari (RKC Waalwijk)
Na een sterk Keuken Kampioen Divisie-seizoen groeide de RKC-back uit tot de Gold Cup-held van Curaçao. In de Eredivisie loopt het echter een stuk minder lekker voor Gaari. Tegen Heracles veroorzaakte hij een penalty en liep hij verloren rond op het Almelose kunstgras.

Mike Trésor Ndayishimiye (Willem II)
Hij gaf het na de uitwedstrijd tegen Feyenoord ruiterlijk toe. "Onvoldoende, niet gevaarlijk en in de duels niet aanwezig. Ik had een off-day vandaag." De revelatie van de eerste seizoenshelft liet inderdaad niet veel zien in De Kuip en de Ndayishimiye-hype lijkt voorlopig overgewaaid.

Bruma (PSV)
Een vaste gast in dit lijstje: Bruma had aan een invalbeurt van een klein kwartier 'genoeg' om het floplijstje te halen. Hij deed alles fout wat hij fout kon doen en Kenneth Perez sprak van 'de aller-, aller-, aller-, allerslechtste invalbeurt die je ooit zal meemaken.' Zelfs bij afwezigheid van Mohamed Ihattaren en Cody Gakpo was er geen basisplek weggelegd voor de man van vifjtien miljoen: het geeft te denken...

Haji Wright (VVV-Venlo)
VVV verloor bij FC Emmen zijn ongeslagen status in 2020 en ook Wright kon daar niets aan veranderen. De Amerikaan is samen met FC Groningen-collega Mo El Hankouri de Eredivisie-speler met de meeste doelpogingen zonder te hebben gescoord. Ook aan de Oude Meerdijk liet hij weer erg weinig zien: het lijkt zeer onwaarschijnlijk dat VVV de optie in zijn aflopende contract gaat verlengen.

Vito van Crooij (PEC Zwolle)
Wat is er gebeurd met de onbevangen vleugelspeler die de assists aaneenreeg bij VVV-Venlo en ook een prima debuutseizoen bij PEC beleefde? Vorig seizoen maakte hij negen Eredivisie-goals en bereidde hij er vier voor, dit seizoen is het ondanks zijn voorbeeldige arbeidsethos zoeken naar zijn vorm, getuige zijn ene schamele assist. Tegen Fortuna Sittard liep het ook allesbehalve gesmeerd en werd Van Crooij na een uur gewisseld.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Wie vond jij de grootste tegenvaller van dit voetbalweekend?

Jeffry Fortes
4%
Dirk Abels
3%
Lassana Faye
1%
Jordan Spence
2%
Laurens De Bock
4%
Nikolai Frederiksen
1%
Tesfaldet Tekie
2%
Juriën Gaari
2%
Mike Trésor Ndayishimiye
7%
Bruma
65%
Vito van Crooij
5%
Haji Wright
3%
(1136 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws