Van Hooijdonk zet vraagtekens bij Feyenoord-afspraak met Van Persie

9 maart om 21:21

Pierre van Hooijdonk zet vraagtekens bij de beslissing van Dick Advocaat om Robin van Persie spitsentrainer van Feyenoord te maken. Het is de bedoeling dat nieuwkomer Róbert Bozeník door Van Persie wordt begeleid.

Van Persie gaat het een dag in de week doen, maar Van Hooijdonk zet daar zijn vraagtekens bij. "Ik heb twee keer de mogelijkheid gehad. Ik ben gevraagd door Fred Rutten en Ronald Koeman. Maar ik vind het geen één-keer-in-de-week-job", zegt Van Hooijdonk bij FC Rijnmond.

"Als je het echt serieus doet moet je onderdeel zijn van de staf en bij iedere training aanwezig zijn en die observeren. Je hoeft niet eens écht iets te doen, maar je kunt iemand af en toe bij je roepen en een situatie uitleggen. Eén keer in de week vind ik echt te weinig."

Van Hooijdonk uit zich voorzichtig over Bozeník. "Ik vind het moeilijk om daar een oordeel over te vellen. Hij is nog maar twintig jaar, dus we moeten niet te snel een etiket op hem plakken. Ik vind hem wel vrij druistig, maar hij legt enorm veel energie in de wedstrijd en maakt veel meters. Zijn wilskracht is enorm."