De Jong onder indruk van nieuwe PSV-coach: 'Maakte ruimte voor Mané en Havertz'

11 maart om 10:45
Laatste update: 11 maart om 10:51

Technisch manager van PSV John de Jong is bijzonder blij dat Roger Schmidt de nieuwe trainer van de Eindhovenaren wordt. De club wil meer vertrouwen op de doorstroming uit de jeugd en Schmidt past daar goed bij.

"We investeren veel in de opleiding en in jonge spelers. Het is belangrijk dat de hoofdcoach de academie en de talenten die we hebben serieus neemt", zegt De Jong op de website van PSV. "Roger heeft ook in dat opzicht een mooi track record. Bij Salzburg maakte hij ruimte voor Sadio Mané, bij Leverkusen liet hij Kai Havertz als zestienjarige debuteren en werden andere jonge Duitse talenten als Henrichs, Tah en Brandt international omdat hij ze als tieners opstelde in de Bundesliga. Roger zit er hetzelfde in als PSV: goed genoeg, is oud genoeg. Kwaliteit is leidend, niet leeftijd."

De Jong heeft de teams van Schmidt vaak aan het werk gezien. "In mijn tijd als scout heb ik zijn Red Bull Salzburg en Bayer Leverkusen vaak zien spelen. Dat maakte telkens weer indruk op me", aldus de technisch manager. "De energie waarmee die ploegen op zoek gingen naar het doel van de tegenstander, dat is echt mooi om te zien. Roger heeft de dubbel gewonnen met Red Bull Salzburg , de nationale beker in China en werd met Bayer Leverkusen derde en vierde in de Bundesliga. Hij heeft ervaring in de Champions League, kortom een zeer aansprekend cv. Daarnaast zijn we hier bij PSV heel erg van het samenwerken. Bij PSV willen we elkaar helpen. Dat zit ook in de werkwijze van Roger opgesloten."

Schmidt zal vanaf komende zomer voor de groep staan bij PSV.