Ihattaren, Koopmeiners en Wijndal debuteren in voorlopige selectie Oranje

Ihattaren, Koopmeiners en Wijndal debuteren in voorlopige selectie Oranje

11-03-2020 12:20 Laatste update: 13:13
259

Mohamed Ihattaren maakt zijn debuut in de voorlopige selectie van het Nederlands elftal. Dat maakt de KNVB woensdagmiddag bekend. Ook Teun Koopmeiners en Owen Wijndal zitten er voor het eerst bij.

Ihattaren liet in november weten voor het Nederlands elftal te willen uitkomen. De achttienjarige PSV'er had ook voor Marokko kunnen kiezen. Net als Koopmeiners en Wijndal (beiden AZ) maakt hij kans om in actie te komen tijdens de oefeninterlands tegen de Verenigde Staten (26 maart) en Spanje (29 maart).

Leroy Fer van Feyenoord maakt voor het eerst sinds lange tijd weer deel uit van de voorlopige Oranje-selectie. Bondscoach Ronald Koeman heeft ook AZ-aanvallers Calvin Stengs en Myron Boadu weer in het vizier. De twee AZ'ers maakten in tegenstelling tot Koopmeiners en Wijndal al wel hun debuut voor Oranje. Met Marco Bizot erbij zijn de Alkmaarders hofleverancier.

Oranje oefent na de interlands tegen de VS en Spanje, in respectievelijk Eindhoven en Amsterdam, in mei ook nog tegen Griekeland. In juni, vlak voor de start van het EK volgt nog een treffen met Wales. Voor de oefeninterlands die eind maart gespeeld worden zijn er nog geen coronamaatregelen genomen.

De volledige selectie:

Doel: Marco Bizot (AZ), Jasper Cillessen (Valencia), Tim Krul (Norwich City), Jeroen Zoet (FC Utrecht)

Verdediging: Patrick van Aanholt (Crystal Palace), Nathan Aké (Bournemouth), Daley Blind (Ajax), Virgil van Dijk (Liverpool), Denzel Dumfries (PSV), Hans Hateboer (Atalanta Bergamo), Matthijs de Ligt (Juventus), Stefan de Vrij (Internazionale), Owen Wijndal (AZ)

Middenveld: Donny van de Beek (Ajax), Leroy Fer (Feyenoord), Mohamed Ihattaren (PSV), Frenkie de Jong (FC Barcelona), Teun Koopmeiners (AZ), Davy Pröpper (Brighton & Hove Albion), Marten de Roon (Atalanta Bergamo), Kevin Strootman (Olympique Marseille), Georginio Wijnaldum (Liverpool)

Aanval: Ryan Babel (Ajax), Steven Berghuis (Feyenoord), Myron Boadu (AZ), Luuk de Jong (Sevilla), Justin Kluivert (AS Roma),
Quincy Promes (Ajax), Calvin Stengs (AZ), Wout Weghorst (Wolfsburg)