Enoh verbijsterd door telefoontje Van Basten: 'Serieus? Alsof ik in een film zat'

11 maart om 16:15

Eyong Enoh wist in het najaar van 2008 niet wat hem overkwam. De inmiddels 33-jarige middenvelder uit Kameroen trainde al een tijdje mee in Amsterdam, mocht tot zijn grote verbijstering blijven en maakte uitgerekend tijdens De Klassieker zijn debuut in de Eredivisie.

Enoh kan zich zijn 'goednieuwsgesprek' met toenmalig hoofdtrainer Marco van Basten nog goed herinneren. "Van Basten is calling me... Hij zei tegen me dat hij me wel mocht en dat Ajax mij wilde vastleggen. Ik dacht: serieus?", lacht hij in de podcast van VICE Sports. "Ik was er net drie dagen. Het voelde surreëel, een achtbaan, alsof ik in een film zat."

De controleur uit Kameroen dacht in eerste instantie dat hij rustig kon acclimatiseren en in eerste instantie aan zou sluiten bij het beloftenteam. "Feyenoord-Ajax... En ik zat bij de selectie, haha! En toen kwam ik er nog in ook. Like I'm being part of a blockbuster movie. Na twee, drie maanden dacht ik er nog eens aan terug entoen besefte ik pas hoe snel het allemaal is gegaan."