Spelers Juventus én Internazionale moeten in quarantaine na besmetting Rugani

Spelers Juventus én Internazionale moeten in quarantaine na besmetting Rugani

11-03-2020 23:50
47

De kans dat de wedstrijd tussen Juventus en Olympique Lyon in de achtste finales van de Champions League nog doorgaat is klein nu bekend is dat Daniele Rugani het coronavirus heeft. De gehele selectie van Juventus moet volgens de regels in quarantaine. 

Dat Rugani besmet is met het virus heeft niet alleen gevolgen voor de spelers van Juventus, maar ook voor die van Internazionale. Beide ploegen troffen elkaar afgelopen zondag. Rugani speelde niet, maar zat wel op de bank en is dus in contact geweest met mensen. Na afloop vierde hij de 2-0 overwinning met zijn ploeggenoten. Volgens de regels zal nu ook de selectie en staf van Inter in quarantaine moeten, meldt La Repubblica

De Italiaanse regering nam al maatregelen door wedstrijden achter gesloten deuren te laten spelen, maar ging deze week een stap verder door alle sportevenementen in ieder geval tot 3 april af te gelasten. Juventus - Lyon zou volgende week dinsdag gewoon doorgaan, maar wel zonder publiek. De kans dat er daadwerkelijk gespeeld gaat worden is zeer klein nu Rugani positief getest is op het coronavirus.

En dus stapelen de problemen zich op in Italië. Minister-president Giuseppe Conte riep alle inwoners van het land al op om thuis te blijven en maakte woensdag bekend dat alle winkels behalve supermarkten en apotheken dicht moeten blijven. 

De UEFA zal naar alle waarschijnlijkheid met een statement komen naar aanleiding van de nieuwste ontwikkelingen rond het coronavirus.