'Adriaanse zei dat ik buiten top-drie voor elke club interessant kan zijn'

'Adriaanse zei dat ik buiten top-drie voor elke club interessant kan zijn'

13-03-2020 12:56
10

Reda Kharchouch is met Robert Mühren in een strijd verwikkeld om de topscorerstitel van de Keuken Kampioen Divisie, maar zijn ambities reiken verder. De 24-jarige spits van Telstar hoopt in de zomer de stap naar de Eredivisie te maken.

In januari probeerde Sparta hem al los te weken, maar Telstar liet hem niet gaan. "Ik ben vaak teleurgesteld, maar dit was geen teleurstelling. Als ik nu niet ga, dan straks", zegt Kharchouch tegen Voetbal International. "Als ik nu denk: Fok it, dan heb ik mezelf ermee. Gewoon doorgaan en in de zomer alsnog de stap maken. Ik wil naar de Eredivisie, er is contact met Sparta."

De aanvaller houdt zijn opties echter open. "Het is belangrijk niet alleen naar Sparta te kijken, misschien komen er nog wel meer clubs. Ik heb geen toezegging van Sparta gehad. Uiteindelijk moet ik een keuze maken. Ik zal niet snel naar een bedrag kijken, maar naar het plan. Anders zat ik niet bij Telstar maar bij IJsselmeervogels, toch?", doelt hij op de salarissen die vaak hoger liggen bij de amateurs. "Dit is een springplank."

"Ik moet fit blijven, slimmer en beter worden, dan weet ik niet wie mij moet stoppen en waar het eindigt", vervolgt Kharchouch. "Ik ben nieuwsgierig naar de Eredivisie. Zou ik het ook daar kunnen en kan het dan ook nóg hoger? Tegen Ajax voor de beker was een mooie bevestiging. Mensen met voetbalverstand mogen oordelen, niet iemand die na tien biertjes gaat praten."

"Na die wedstrijd spraken Co Adriaanse en Louis van Gaal me aan, ze vonden dat ik het aardig deed. Adriaanse zei dat ik na de top-drie voor elke club in de Eredivisie interessant kan zijn. Als híj dat zegt… En dat was drie maanden terug, ik ben nu nog beter", besluit de Telstar-spits.