Statement van FIFA: clubs en spelers mogen interlandvoetbal weigeren

Statement van FIFA: clubs en spelers mogen interlandvoetbal weigeren

Gepubliceerd: vrijdag 13 maart 2020 om 22:17vr 13-03-2020 om 22:17

Spelers en clubs mogen onder de huidige omstandigheden interlandvoetbal weigeren. Dat heeft de FIFA vrijdag bekendgemaakt. Nu het coronavirus de wereld bezighoudt neemt de wereldvoetbalbond geen risico's.

Normaal gesproken zijn clubs verplicht om hun spelers af te staan voor interlandvoetbal. Doen ze dat niet, dan volgen er sancties. Een speler mag dan bijvoorbeeld een bepaalde tijd ook niet voor zijn club spelen. De FIFA ziet nu in dat de veiligheid en de gezondheid van de spelers op dit moment het belangrijkste is en past daarom haar eigen regels tijdelijk aan.

In een statement laat de FIFA weten dat clubs niet verplicht zijn om hun spelers af te staan voor interlandvoetbal. Indien de club de speler toch laat gaan, mag ook de speler zonder problemen zijn selectie voor zijn land weigeren. De club en de speler hoeven bij weigering geen straf te vrezen.

De maatregel geldt tijdens de interlandperiodes in maart en april. Nederland zou deze maand spelen tegen Spanje en de Verenigde Staten. Die duels gaan niet door.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws