Klaassen bij Ajax-jeugd onder de indruk: 'Ik vond die jongen al snel heel goed'

Klaassen bij Ajax-jeugd onder de indruk: 'Ik vond die jongen al snel heel goed'

Gepubliceerd: zaterdag 14 maart 2020 om 13:18za 14-03-2020 om 13:18

Davy Klaassen speelde in de jeugd bij Ajax en was onderdeel van het jeugdteam dat in 2012 de finale van de NextGen Series van Internazionale verloor. De middenvelder was aanvoerder en herinnert zich een talentvolle lichting.

Toch kwam er van deze gouden generatie later weinig terecht. Naast Klaassen werden alleen Viktor Fischer, Joël Veltman en Mitchell Dijks vaste waarde in het eerste elftal van de Amsterdammers. "Sommigen van ons hebben blessures gehad", probeert de middenvelder van Werder Bremen in gesprek met Ajax Showtime uit te leggen hoe dat kan. "Dat had ik gelukkig niet. Iedereen had ook doorzettingsvermogen! Het is moeilijk om te zeggen. Er komen zo veel meer dingen bij kijken, ook een beetje geluk."

Op de NextGen Series van 2012 maakten de jeugdspelers van Ajax voor het eerst kennis met Fischer, die vlak daarvoor uit Denemarken was overgekomen. "Hij moest in het begin wel even wennen. Maar ik dacht al snel: god, deze jongen is echt heel goed. Hij was bijna bij elk doelpunt van ons betrokken. Heel doelgericht, heel gevaarlijk. Een beetje egoïstisch ook wel, maar wel in de goede zin van het woord."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws