Ajax is 'grip op zusterclub kwijt': 'Ik verwacht dat ze hun aandelen verkopen'

Ajax is 'grip op zusterclub kwijt': 'Ik verwacht dat ze hun aandelen verkopen'

17-03-2020 16:32
48

De samenwerking tussen Ajax en de Zuid-Afrikaanse zusterclub Ajax Cape Town lijkt na 21 jaar zijn einde te naderen. De door Ajax voorgedragen trainer Andries Ulderink en directeur Hans Vonk vertrokken onlangs en volgens Nieuwe Revu-hoofdredacteur Jonathan Ursem zou dit het begin van het einde kunnen zijn.

Ursem was bezig aan een boek over Ajax Cape Town en stelt tegenover Ajax Showtime dat de relatie tussen beide clubs 'heel erg slecht' is na het plotselinge afscheid van Ulderink en Vonk. De Amsterdammers zijn nog steeds in het bezit van 51 procent van de aandelen, maar de overige 49 procent is in het bezit van de huidige voorzitter Ari Efstathiou. "Nu Ajax de grip op de club kwijt is, verwacht ik dat de club aan het einde van het seizoen de aandelen zal verkopen."

Volgens Ursem heeft Ajax de machtsstrijd in Kaapstad 'laten gebeuren'. "Ze hadden moeten zeggen: Vonk en Ulderink blijven zitten en als er iemand weggaat, is het de voorzitter. Dat hebben ze niet gedaan en dat geeft wel aan hoe ze erin staan. Niet laconiek, maar wel iets te los."