Avontuur in Hongarije: 'Heerenveen zou hier eeste of tweede staan'

Avontuur in Hongarije: 'Heerenveen zou hier eeste of tweede staan'

19-03-2020 09:32 Laatste update: 09:39
5

Luciano Slagveer vertrok afgelopen zomer naar Hongarije om daar het avontuur aan te gaan bij Puskás AFC. De aanvaller stond in eerste instantie niet te springen om naar het land te vertrekken, maar is blij dat hij toch is gegaan.

"We hebben weinig fans", geeft Slagveer aan in gesprek met de Leeuwarder Courant. "Ik merk ook dat de scheidsrechters vaak tegen ons zijn. Dat is soms een beetje lastig, want een VAR hebben ze hier niet. Handsballen van tegenstanders worden over het hoofd gezien en wij krijgen makkelijk gele kaarten. Dat soort dingen."

In eerste instantie stond Slagveer niet te springen toen Puskás AFC zich voor hem meldde. "Het land trok me niet. Ik dacht: wat moet ik daar?" Na overleg met voormalig ploeggenoot Yoëll van Nieff besloot hij toch naar Hongarije te gaan. "Yoëll vertelde dat het een goede club is. Toen heb ik besloten om toch hierheen te komen. Tot nu toe bevalt het heel goed. Ik moet wel zeggen dat ik blij ben dat ik in een grote stad als Boedapest woon. In een klein dorp was ik niet gelukkig geworden."

Het niveau in Hongarije valt niet te vergelijken met de Eredivisie, geeft Slagveer toe. "Een ploeg als Heerenveen zou hier nu tweede of misschien wel eerste staan. Ferencvaros is koploper en trekt als een van de weinige clubs wel veel publiek", sluit hij af.