Alarmerende situatie: 'Als PSV al arbeidstijdverkorting aanvraagt, zegt dat veel'

Alarmerende situatie: 'Als PSV al arbeidstijdverkorting aanvraagt, zegt dat veel'

Gepubliceerd: donderdag 19 maart 2020 om 18:23do 19-03-2020 om 18:23

Laatste update: vrijdag 20 maart 2020 om 09:48vr 20-03-2020 om 09:48

Chris Woerts luidt de noodklok nu Nederlandse clubs geen inkomsten hebben door de coronacrisis. Volgens de marketeer moeten bonden als de UEFA en de KNVB adel verplicht te hulp schieten, anders dreigen clubs om te vallen.

"Als een club zoals PSV al arbeidstijdverkorting aanvraagt voor zijn personeel, zegt dat veel", zegt Woerts tegen Voetbal International. "Ik weet dat veel clubs dat al hebben gedaan. Sparta Rotterdam, ADO Den Haag, SC Heerenveen, bijna de hele Keuken Kampioen Divisie. Het is een vrij simpel verhaal. Niet spelen, is geen geld. Deze entertainmentindustrie ligt op zijn gat."

"Er is veel verborgen leed, clubs staan op het punt van omvallen", vervolgt Woerts. "Tot 6 april en waarschijnlijk nog later, verdienen clubs niks. FC Twente heeft het eigen stadion in beheer. Die zetten per jaar een miljoen om aan activiteiten in de Grolsch Veste. Die inkomsten vallen ook weg. Maar zo begint zich wel een sneeuwbal te ontwikkelen. Als de clubs niks verdienen, dan de cateraar ook niet, de beveiliging niet, de hostessen niet. Dat rolt zich zo af naar beneden en de vraag is ook in dit geval: hoelang gaat het duren en is dit nog vol te houden?"

Volgens Woerts heeft de KNVB de morele plicht om te helpen. "Want ze zijn niet in de problemen gekomen door wanbeleid, maar vanwege een calamiteit waaraan niemand iets kan doen. De bond moet voor clubs in problemen een noodfonds oprichten."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws