'Ik hoop dat ze denken: voetbal is toch zo belangrijk, wij nemen een seizoenkaart'

'Ik hoop dat ze denken: voetbal is toch zo belangrijk, wij nemen een seizoenkaart'

20-03-2020 07:50
30

Manfred Laros, directeur van Sparta, hoopt dat de mensen door deze voetballoze periode beseffen dat ze eigenlijk niet zonder het spelletje kunnen. De Rotterdammers zouden daardoor voor volgend seizoen meer seizoenkaarten kunnen verkopen.

Laros probeert toch nog iets positiefs uit de huidige barre tijden te halen. "Voetbal was jarenlang vanzelfsprekend", zegt hij tegenover De Gelderlander. "Het ligt nu een week stil en dat voelt vreemd. Ik hoop dat in deze tijd zal blijken dat voetbal eigenlijk niet gemist kan worden."

Dat zou betekenen dat Sparta volgend seizoen meer sponsors en seizoenkaarthouders mag begroeten. "Ik krijg sterk het gevoel dat mensen straks denken: dat voetbal is toch zo'n belangrijke factor in ons leven, wij willen weer een seizoenkaart", legt Laros uit. "Of wij gaan die club weer sponsoren. Dat ons voetbal meer dan ooit zal worden omarmd."

De huidige situatie doet Sparta, net zoals iedere andere club, pijn. "Als er dit seizoen nog voor lege stadions wordt gespeeld, kost dat veel geld. Bovendien is ons stadion niet volledig uitverkocht door seizoenkaarten. We moeten het ook hebben van de losse verkoop."