'Geen grote geldzorgen' voor PSV: 'Fors eigen vermogen en acht jaar nettowinst'

'Geen grote geldzorgen' voor PSV: 'Fors eigen vermogen en acht jaar nettowinst'

20-03-2020 09:30
83

Vooralsnog vrezen PSV en FC Eindhoven nog niet voor financiële problemen naar aanleiding van de coronacrisis. De twee clubs uit de Lichtstad hebben naar eigen zeggen voldoende vet op de botten om de huidige situatie nog even vol te houden.

PSV kent 'geen grote geldzorgen', weet het Eindhovens Dagblad te melden. De club heeft weliswaar lagere inkomsten en kan ook in de toekomst minder geld binnenhalen, maar PSV heeft 'voldoende middelen om de salarissen door te betalen' en weet zich daarnaast ook gesterkt door een fors eigen vermogen. Met acht jaar nettowinst op rij zijn er geen zorgen in het Philips Stadion, zo klinkt het.

Wedden

Meer odds

De situatie is anders voor FC Eindhoven, dat in de Keuken Kampioen Divisie speelt en daardoor een beduidend kleinere begroting heeft. "Het is nu nog moeilijk te zeggen hoe groot eventuele verliezen precies zullen zijn", zegt directeur Wim van den Broek. "We kunnen niet in de toekomst kijken. Er kan directe en indirecte schade zijn. Op dit moment hebben wij in ieder geval geen acute liquiditeitsproblemen. We staan met de clubs in goed overleg om alle gevolgen in kaart te brengen."