SC Cambuur al bijna Eredivisie-proof: 'Pijlsnel, die kun je goed gebruiken'

SC Cambuur al bijna Eredivisie-proof: 'Pijlsnel, die kun je goed gebruiken'

Gepubliceerd: vrijdag 20 maart 2020 om 11:38vr 20-03-2020 om 11:38

SC Cambuur verwacht geen grootscheepse renovatie van de selectie bij promotie naar de Eredivisie. De ploeg van coach Henk de Jong gaat momenteel aan kop in de Keuken Kampioen Divisie, waardoor een stap omhoog lonkt.

"We hebben een praktisch compleet doorlopende groep", zegt financieel directeur Gerald van den Belt van de Leeuwarders tegen Voetbal International. "Wij hoeven maar vijf, zes spelers van bovengemiddelde kwaliteit erbij te halen en dan hebben we een prima selectie. Ik ben ervan overtuigd dat de groep dan goed genoeg is om in de Eredivisie te blijven."

Cambuur verlengde onlangs al het contract van Issa Kallon. "Dat was de laatste speler van wie we zeiden: Het zou toch wel vervelend zijn als hij niet mee kan promoveren. Een jongen van 23 jaar, pijlsnel. Die kun je in de Eredivisie goed gebruiken."

Daardoor rest eigenlijk alleen nog twijfel over de toekomst van Robert Mühren, met 26 goals topscorer van de Eerste Divisie. "We huren hem van Zulte Waregem. Robert is een goede kerel en doet het uitstekend. Of hij meekan in de Eredivisie? Dat denken wij wel. Cambuur huurt hem voor een fractie van wat Waregem aan salaris betaalt. Het is dus de vraag wat de Belgen komende zomer met hem van plan zijn."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws