'De fitnesscoach plaatst dagelijks video's met oefeningen, huiswerk voor spelers'

'De fitnesscoach plaatst dagelijks video's met oefeningen, huiswerk voor spelers'

Gepubliceerd: vrijdag 20 maart 2020 om 14:15vr 20-03-2020 om 14:15

NAC Breda-trainer Peter Hyballa blijft in nauw contact met zijn spelers staan tijdens de coronacrisis. De Duitser met Nederlandse roots onderhoudt nog vrijwel dagelijks contact met zijn selectie via telefoongesprekken en WhatsApp, vertelt hij aan BN DeStem.

De Spanjaarden Nacho Monsalve en Roger Riera zijn tijdelijk naar hun geboorteland vertrokken om zich bij hun familie te voegen, net als de Servische broers Ivan en Luka Ilic. "Bij je familie zijn, zorgt voor dopamine. Daar word je gelukkig van", aldus Hyballa. "We hebben de spelers de vrijheid gegeven om deze zware tijd bij hun familie door te brengen, dat vind ik niet meer dan normaal."

De spelers moeten ondertussen wel doortrainen, voor het geval de competitie op korte termijn weer hervat wordt. "Zoals andere beroepsgroepen moeten ook wij thuiswerken. Thuis kunnen de spelers hun core- en stabilityoefeningen doen. En in het bos kunnen ze prima hardlopen." Hiervoor gebruiken ze een app, zodat Hyballa en zijn collega -stafleden hun verrichtingen kunnen blijven volgen. De communicatie verloopt noodgedwongen digitaal. "Van de looptrainer en de fitnesscoach, die video's plaatst waarin hij de oefeningen voordoet, krijgen de spelers dagelijks huiswerk mee."

De trainer zelf heeft ondertussen inspiratie gekregen voor het schrijven van een cursusboek. "Hoe te trainen in coronatijd? Misschien dat ik dat in 2021 kan uitbrengen", schetst de trainer. "Zelf ga ik lopen, schrijven en lezen om de geest en het lichaam fris te houden", vat hij zijn activiteiten van de komende tijd samen.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws