'Van Gaal zei na de wedstrijd tegen Chili: drinken en ontiegelijk veel pissen!'

'Van Gaal zei na de wedstrijd tegen Chili: drinken en ontiegelijk veel pissen!'

Gepubliceerd: vrijdag 20 maart 2020 om 15:42vr 20-03-2020 om 15:42

Louis van Gaal wist na de poulewedstrijd tegen Chili op het WK van 2014 al direct wat hem te wachten te stond. Nederland moest afreizen naar het Noordelijk gelegen Fortaleza voor de wedstrijd tegen Mexico, met ruim veertig graden celsius op de thermometer.

De voorbereiding op dat duel begon niet lang na de wedstrijd tegen Chili, herinnert Algemeen Dagblad-journalist Maarten Wijffels zich. "Van Gaal gaf direct na de wedstrijd tegen Chili het commando: drinken! Jullie moeten drinken en zo ontiegelijk veel pissen dat het water je oren uit klotst. Want het wordt daar verzengend heet en het gaat allemaal beslist worden op wie het meest over heeft", vertelt de journalist in een speciale AD-podcast, waarin terug wordt geblikt op de voetbalzomer in Brazilië.

De spelers namen dit advies maar al te graag ter harte: Wijffels sprak er al eens over met Dirk Kuyt. "Die zei: de flessen water stonden naast je bed, in je nachtkastje, op de wc-pot... Overal." Kuyt had bovendien een extra reden om voluit te gaan in Fortaleza: de wedstrijd werd op de sterfdag van zijn vader gespeeld. "Hij had zoiets: als is het honderd graden, ik blijf de hele wedstrijd lopen, zolang het duurt."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Lees meer over: Nederland Nederland

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws