'Sensationele 'transfer' in de maak bij United: clublegende staat voor terugkeer'

'Sensationele 'transfer' in de maak bij United: clublegende staat voor terugkeer'

20-03-2020 23:04
33

Manchester United denkt eraan om clublegende Eric Cantona terug te halen naar Engeland. The Mancunians willen dat de Fransman een rol als ambassadeur gaat spelen binnen de club.

Dat melden verschillende Engelse media, waaronder The Daily Mail en The Mirror. Het zou misschien wel de meest opvallende 'transfer' zijn die United dit jaar weet af te ronden. Tot nu toe springt de aankoop van Bruno Fernandes voor 55 miljoen euro het meest in het oog.

United wist in een eerder stadium al clublegendes Bryan Robson en Denis Irwin terug te halen naar Old Trafford. Beide heren vervullen er een rol als ambassadeur en ook Cantona zou ik de toekomst een ambassadeur van United moeten worden. Daarnaast is een andere clublegende, Ole Gunnar Solskjaer, zelfs de hoofdtrainer.

Misschien wel het meest opvallende moment in Cantona's voetbalcarrière bij United vond plaats in een duel met Crystal Palace. Een supporter van die club riep wat in de richting van Cantona, die niet twijfelde en met een kung fu-kick de tribunes invloog. Maar ook vanwege zijn prestaties op het veld wordt er nog graag teruggedacht aan de Fransman: hij maakte 82 doelpunten in zijn vijf jaar in Manchester. Daarnaast pakte hij vier landstitels en twee FA Cups.