'Verbaas me echt over berichten in Nederland, dat men massaal naar de bossen gaat'

'Verbaas me echt over berichten in Nederland, dat men massaal naar de bossen gaat'

Gepubliceerd: maandag 23 maart 2020 om 11:42ma 23-03-2020 om 11:42

Mickey van der Hart zit al een week alleen in zijn appartement in Polen. De 25-jarige doelman van Lech Poznan ziet dat in het Oost-Europese land de corona-maatregelen strikt worden opgevolgd, in tegenstelling tot in Nederland.

"Een ploeggenoot van ons had koorts. Toen heeft de club gezegd: iedereen blijft een week binnen. Hij bleek uiteindelijk geen corona te hebben, maar we namen het zekere voor het onzekere", vertelt Van der Hart aan het Algemeen Dagblad. In Polen gaat niemand de straat op. "Er is officieel geen lockdown, maar mensen hier nemen het uiterst serieus."

"Ik verbaas me ook echt over de berichten in Nederland", vervolgt de voormalig sluitpost van PEC Zwolle. "Dat men massaal naar het strand of de bossen gaat. Hier in Polen gaat het toch allemaal anders. Als ik nu bijvoorbeeld terug zou gaan naar Nederland, kan dat. Maar dan moet ik bij terugkomst in Polen verplicht twee weken in quarantaine. Dus dat ga ik niet doen."

Van der Hart komt de tijd aardig door, vertelt hij. "Met een paar vrienden hebben we ons account op een pokersite weer geactiveerd. Jarenlang heb ik de Playstation links laten liggen, maar ook die heb ik maar weer van stal gehaald. Het enige vervelende is dat ik hier dus helemaal alleen zit. Ik heb in een week niemand gezien, behalve de vrouw die mijn ontbijt komt brengen. Maar je hoort het al: ik zit dus in een luxe situatie."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws