Derksen: 'Van Breukelen zit achter het ontslag van Van Bommel bij PSV'

Derksen: 'Van Breukelen zit achter het ontslag van Van Bommel bij PSV'

Gepubliceerd: maandag 23 maart 2020 om 23:10ma 23-03-2020 om 23:10

Johan Derksen denkt dat Hans van Breukelen de reden is dat Mark van Bommel is ontslagen bij PSV. De ex-hoofdredacteur van Voetbal International weet dat Toon Gerbrands juist niet van Van Bommel af wilde. Van Bommel werd in december ontslagen na een dramatische reeks.

"Ik heb sterk de indruk dat Van Breukelen achter het ontslag van Van Bommel zit", zegt Derksen bij Veronica Inside. Hij vermoedt ook dat Van Breukelen achter de komst van Roger Schmidt zit, de nieuwe trainer van PSV.

"Toon Gerbrands heeft de schuld gekregen van het ontslag van Van Bommel, maar hij is er drie keer voor gaan liggen toen van hogere hand het geluid kwam dat het tijd werd dat hij ontslagen werd. Van Bommel weet ook dat Gerbrands hem intern heel erg verdedigd heeft, maar de raad van commissarissen heeft gezegd dat het onhoudbaar was en hij eruit moest."

Derksen denkt dat Van Breukelen de man is die Van Bommel weg wilde hebben. Van Breukelen is lid van de rvc. "Van Breukelen is de enige met voetbal-knowhow. Hij wilde van Van Bommel af. Het is ook geen toeval dat Schmidt de nieuwe man is. Toen Van Breukelen op een blauwe maandag bij de KNVB werkte wilde hij Schmidt halen als bondscoach. Hij laat zich zien, je hoort hem niet en hij zwaait zelfs niet, maar hij speelt nog wel een rol. Dus mocht Schmidt mislukken, dan is Hans meteen verantwoordelijk."

Derksen claimt ook dat Van Bommel lekte naar de media. "PSV vond Van Bommel een goede trainer, maar ze vonden het het ergste dat hij lijntjes had naar de media. Alles wat binnen PSV speelde kwam bij bevriende journalisten in de krant. Dat vonden ze heel vervelend aan Van Bommel. Ik had vroeger ook m'n vaste klantjes waardoor ik altijd alles wist. Als dank hield je die jongens een beetje uit de wind. Ze deden het ook voor hun eigen veiligheid."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Lees meer over: Eredivisie PSV

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws