Situatie Til veranderd sinds de winterstop: Dat is switchen voor mij

Situatie Til veranderd sinds de winterstop: "Dat is switchen voor mij"

Gepubliceerd: dinsdag 24 maart 2020 om 09:43di 24-03-2020 om 09:43

Guus Til is in Rusland een geduldige voetballer geworden. Het alsmaar drukzetten en aanvallen van AZ vindt hij niet terug bij Spartak Moskou, waar hij steeds meer garantie op speelminuten krijgt. 

"Op zich ben ik een losgeslagen jonge hond die overal maar druk wil zetten, dat is waar ik van houd", zegt Til in gesprek met FC Afkicken. "Maar ik het vind wel interessant om te zien hoe andere mensen tegen het voetbal aankijken en hoe zij het spelletje zien. Ik ben wel een persoon die de bal zo snel mogelijk wil hebben. Persoonlijk zou ik zo snel mogelijk druk willen zetten, dat heb ik altijd geleerd en uitgevoerd in Nederland. Nu zakken we in en wachten we tot het goede moment. Dat is switchen voor mij."

De eenvoudig international voelt zich steeds beter op zijn plek in Rusland, waar de competitie nu ook is stilgelegd. "Ik zit lekker in m’n vel en mijn situatie is beter dan voor de winterstop. Nu heb ik ook meer het gevoel dat de coach mij daadwerkelijk gaat gebruiken. Hiervoor speelde ik opeens basis en daarna zat ik weer twee hele wedstrijden op de bank. Nu val ik iedere wedstrijd wel minimaal een half uur in. Hij heeft het vertrouwen naar mij uitgesproken, waar ik blij mee ben", aldus Til.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws