Van Polen: Het risico dat ik nu loop, is dat ik het als een boemerang terugkrijg

Van Polen: "Het risico dat ik nu loop, is dat ik het als een boemerang terugkrijg"

Gepubliceerd: dinsdag 24 maart 2020 om 16:13di 24-03-2020 om 16:13

De video van Bram van Polen waarin hij losgaat op mensen die zich niet aan de adviezen van het RIVM hielden heeft een hoop losgemaakt. De aanvoerder van PEC Zwolle sprak daar op social media klare taal over.

Het RIVM adviseerde mensen om sociale activiteiten te beperken en in ieder geval 1,5 meter afstand te houden, maar daar had een deel van het volk maling aan. "Ik begrijp mensen niet die nu de straat opgaan, het bos in en niet die anderhalve meter afstand houden. Denk nou eens na mensen... De mensen die dat zeggen hebben ervoor gestudeerd en zijn daar mee bezig. Ik snap niet dat je dat niet in je botte kop kan krijgen!", zei Van Polen.

Van Polen werd door de commerciële afdeling van PEC gevraagd om een video op te nemen. "Ik zei wel meteen: ik doe het alleen op mijn manier. Dat heb ik gedaan. Ik begon nog rustig maar dan zie je dat ik zo weer doorsla", zegt hij tegen de Stentor.

"Dan ben ik klaar ben met dat slappe gedoe. Daardoor werkt het niet", vervolgt de verdediger. "Als speler raak ik gefrustreerd als teamgenoten er niet alles aan doen, laat staan als levens op het spel staan. Ik heb dan werkelijk geen idee hoeveel mensen het bereikt. Niet veel, dacht ik, al besef ik dat PEC een achterban heeft. Ik dacht dat het subtieler kon, maar zo zie en voel ik het. Dan benoem ik het zo. Kennelijk helpt dat wel."

Van Polen kreeg een hoop reacties op de video. "Met Etiënne (Reijnen, red.) had ik het over dat ik de boodschap ook rustig kon verwoorden. Etiënne zei: Maar dit is precies hoe jij bent. Het risico dat ik nu loop, is dat ik het als een boemerang terugkrijg. Nu heb ik waarschijnlijk meer gezeik bij een slechte wedstrijd. Als je onder de radar blijft, fiets je gemakkelijker door het leven."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Sluit je je aan bij Van Polen?

(544 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws