IC-afdelingen in Porto en Lissabon vernoemd naar Ronaldo en Mendes na noodhulp

IC-afdelingen in Porto en Lissabon vernoemd naar Ronaldo en Mendes na noodhulp

Gepubliceerd: dinsdag 24 maart 2020 om 18:57di 24-03-2020 om 18:57

Cristiano Ronaldo en zijn zaakwaarnemer Jorge Mendes zijn in actie gekomen in de strijd tegen het coronavirus. De superster van Juventus en zijn belangenbehartiger financieren de intensive care-afdelingen van twee ziekenhuizen in Portugal.

Daniel Ferro van het Santa Maria-ziekenhuis in Lissabon heeft tegenover lokale media bevestigd dat hij is benaderd door Mendes. "Hij heeft mede namens Ronaldo aangeboden om twee intensive care-afdelingen (het Santa Maria in Lissabon en het São João in Porto, red.) te ondersteunen. Hier kunnen de patiënten met een serieuze vorm van COVID-19 terecht", aldus Ferro.

Paulo Barbosa spreekt namens het ziekenhuis in Porto zijn dank uit aan Mendes en Ronaldo: de afdelingen zullen vernoemd worden naar de topvoetballer en zijn zaakwaarnemer. "Dit is een prachtig initiatief, op een moment waarop iedereen in dit land het zo hard nodig heeft."

Ronaldo verblijft sinds de uitbraak van het virus op zijn geboorte-eiland Madeira en roept zijn volgers via social media op om goed op hun gezondheid te letten. Onlangs deden verhalen de ronde dat hij zijn hotelketen inzette als ziekenhuis, maar die bleken niet te kloppen.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws