'Topclubs uit Engeland spannen samen tegen Manchester City'

'Topclubs uit Engeland spannen samen tegen Manchester City'

Gepubliceerd: woensdag 25 maart 2020 om 00:00wo 25-03-2020 om 00:00

Acht van de toptien clubs uit Engeland willen de handen ineenslaan om ervoor te zorgen dat Manchester City de komende twee jaar niet uitkomt in de Champions League. Dat meldt The Daily Mail. Man City werd halverwege februari voor twee jaar uitgesloten van Europees voetbal, maar is in beroep gegaan.

Een groot aantal Engelse clubs, waaronder Liverpool, Manchester United, Tottenham Hotspur, Arsenal en Chelsea, is echter van plan om roet in het eten te gooien. Zij willen niet dat Man City vrijgesproken wordt. Naar verluidt heeft Sheffield United zich niet in deze strijd gemengd.

De eerdergenoemde clubs hebben zich naar verluidt bij het sporttribunaal CAS gemeld met het verzoek om City geen Champions League-voetbal te laten spelen. Het geeft perfect weer hoe de grotere clubs in Engeland tegen City aankijken. 

The Citizens hebben de regels rond financial fair play aan hun laars gelapt en betalen daar nu de tol voor. Naast twee jaar geen Europees voetbal is er ook een boete van 25 miljoen opgelegd. Helemaal definitief is het nog niet, want het CAS moet zich nog over de zaak buigen. Mocht City uiteindelijk vrijgesproken worden, zoals in het verleden wel vaker is gebeurd, dan zijn de andere clubs van plan om fel protest aan te tekenen.

Zowel Man City als het CAS wilden tegenover The Daily Mail niet reageren.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws