'Zaak van leven of dood, dom om Liverpool dan tot kampioen uit te roepen'

'Zaak van leven of dood, dom om Liverpool dan tot kampioen uit te roepen'

Gepubliceerd: woensdag 25 maart 2020 om 07:42wo 25-03-2020 om 07:42

Rio Ferdinand pleit ervoor om het seizoen in de Premier League nietig te verklaren vanwege de coronacrisis. Dat uitgerekend Liverpool, aartsrivaal van zijn oude club Manchester United, dan naast de landstitel grijpt, heeft daar volgens hem niets mee te maken.

Liverpool heeft een voorsprong van liefst 25 punten op Manchester City, waardoor niemand meer twijfelde aan het eerste kampioenschap sinds 1990. Dat was echter buiten het coronavirus gerekend, waardoor de Premier League in ieder geval tot mei stilligt. "Ik vind dat de competitie geannuleerd moet worden. Annuleer het gewoon", zegt Ferdinand tegen The Mirror.

"Ik weet dat Liverpool-supporters gaan zeggen: Oh Rio, je zegt dat omdat je voor Manchester United bent en het Liverpool is. Maar dat is niet het geval", benadrukt de voormalig topverdediger. "Ik zie gewoon geen enkele manier hoe er verder gespeeld kan worden zonder dat de gezondheid in het gedrang komt. Zo simpel is het."

"Dit gaat hier over een zaak van leven of dood", vervolgt de voormalig Engels international. "Voor onze samenleving. Voor voetbal is het dat niet. De gezondheid van mensen gaat boven alles. Start het seizoen dus gewoon vanaf nul, want het seizoen snel heropstarten zie ik gewoon niet gebeuren op dit moment."

Volgens Ferdinand is het ook gevaarlijk om Liverpool tot kampioen uit te roepen. "Voor de eerste keer in dertig jaar. Denk je dat die supporters thuis gaan blijven, een theetje drinken en gaan zeggen: op naar het volgende seizoen? Nee, ze zullen allemaal willen vieren en gek doen. Het zou dom zijn om supporters in een situatie te brengen waarbij ze dingen gaan doen die slecht zijn voor de samenleving."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws