'Oranje Leeuwinnen krijgen na verplaatsing Olympische Spelen meer slecht nieuws'

'Oranje Leeuwinnen krijgen na verplaatsing Olympische Spelen meer slecht nieuws'

Gepubliceerd: woensdag 25 maart 2020 om 22:47wo 25-03-2020 om 22:47

De Oranje Leeuwinnen kregen dinsdag te horen dat de Olympische Spelen worden verplaatst naar 2021, maar er is meer slecht nieuws. Het EK van volgend jaar wordt waarschijnlijk ook met een jaar verplaatst, naar 2022.

Dat meldt The Telegraph. Volgens de Engelse kwaliteitskrant is het 'zo goed als zeker' dat het EK een jaar opschuift, zodat het toernooi niet tegelijkertijd wordt gespeeld met het EK voor de mannen. Dat toernooi begint volgend jaar op 11 juni en eindigt op 11 juli. Drie dagen daarvoor gaat het vrouwentoernooi van start. De UEFA is druk bezig om een nieuwe datum te vinden en hoopt in de komende weken meer duidelijkheid te kunnen verschaffen.

Het EK voor de mannen is verplaatst met een jaar, maar dat betekent niet dat het WK 2022 in Qatar opschuift. De UEFA zal daar dus rekening mee moeten houden bij het inplannen van het vrouwentoernooi. "Het lijkt erop dat 2021 geen optie is als je het toernooi veel aandacht wil geven", zegt een UEFA-bron tegen The Telegraph. "Het is nog steeds een optie, maar het is aannemelijker dat het in de zomer van 2022 wordt gespeeld, omdat er dan geen andere competities zijn."

De UEFA wil dat het EK voor vrouwen alle aandacht krijgt die het verdient. "Een andere optie is om het na het mannen-EK te spelen, maar dat is niet ideaal omdat het moeilijk te promoten is terwijl dat toernooi nog bezig is. Er zijn veel partijen bij betrokken die waarschijnlijk minder bereik hebben als je twee toernooien achter elkaar laat spelen."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Lees meer over: Nederland

Poll

Twee toernooien achter elkaar is niet ideaal

(492 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws