NEC rouwt om icoon Van Delft (73): 'Rijtje Van Praag, Van Raaij, Van den Herik'

NEC rouwt om icoon Van Delft (73): 'Rijtje Van Praag, Van Raaij, Van den Herik'

Gepubliceerd: donderdag 26 maart 2020 om 08:33do 26-03-2020 om 08:33

NEC is woensdag één van de meest gezichtsbepalende figuren uit de recente clubgeschiedenis verloren. Voormalig voorzitter en geldschieter Hans van Delft overleed deze week op 73-jarige leeftijd, na een ziekbed van enkele weken.

Van Delft nam NEC rond de eeuwwisseling onder zijn hoede, waarna de Nijmegenaren aan een bloeiperiode begonnen en zelfs Europees voetbal haalden. "De naam Hans van Delft is niet weg te denken uit de clubgeschiedenis", spreekt algemeen directeur Wilco van Schaik zijn waardering uit in gesprek met de Gelderlander. "Hij heeft de club groot gemaakt en verdient voor altijd alle lof. Hij hoort in een rijtje grootse clubvoorzitters met Michael van Praag (Ajax), Harrie van Raaij (PSV) en Jorien van den Herik (Feyenoord)."

Van Schaik vindt het dan ook spijtig dat Van Delft voorlopig geen bijpassend eerbetoon kan krijgen, nu er niet gevoetbald wordt in De Goffert. "Nu kan dat alleen via social media. Maar zodra alles weer loopt, gaan we als club op zoek naar een passende manier om aandacht aan zijn overlijden te besteden. Dat verdient hij absoluut."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws