De Bruyne plotseling niet meer welkom bij gastgezin: 'Het was persoonlijk'

De Bruyne plotseling niet meer welkom bij gastgezin: 'Het was persoonlijk'

Gepubliceerd: donderdag 26 maart 2020 om 15:21do 26-03-2020 om 15:21

Laatste update: donderdag 26 maart 2020 om 15:28do 26-03-2020 om 15:28

Kevin De Bruyne is één van de beste middenvelders van de wereld, maar was niet altijd zo populair. In de zomer van 2008 was hij als jeugdspeler van KRC Genk plotseling niet meer welkom bij zijn gastgezin. Achteraf bleek dat het een bijzonder waardevol moment.

"Ik had een goed rapport. De grote vakantie kwam eraan. Eindelijk mochten we naar huis. Niks aan de hand. Alles was in orde. We zien je na de break, zeiden ze in het gastgezin", vertelt De Bruyne twaalf jaar na dato aan Het Laatste Nieuws.

"Maar dan kom je thuis, in Drongen, en zie je jouw ouders voor je staan met een bedrukt gezicht", vervolgt hij. "Wat is het probleem?, vroeg ik. Wel, zei ma, Die mensen ginds willen je niet meer terug. Gewoon om wie ik was. Omdat ik te stil was. Omdat ze niet open met mij konden communiceren."

De Bruyne nam het persoonlijk op. "Waarom deden ze zoiets? Ze hebben niet eens het lef gehad om het in mijn gezicht te zeggen. Het was persoonlijk. De directeur jeugdopleidingen van Genk stond achter hen. Toen ik die zomer terugkeerde naar Genk, brandde het vuur in mij. Ik zou me wel bewijzen."

"Ik herinner me nog goed het moment dat alles veranderde. We speelden met de beloften op vrijdagavond tegen Zulte Waregem. Ik kwam in aan de rust. En maakte vijf goals in een helft. Die negatieve ervaring heeft me sterk gemaakt. Alles veranderde. Binnen twee maanden zat ik bij de eerste ploeg."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws