Bizot onderhoudt contacten met collega-doelman: 'Sturen filmpjes van trainingen'

Bizot onderhoudt contacten met collega-doelman: 'Sturen filmpjes van trainingen'

Gepubliceerd: donderdag 26 maart 2020 om 18:38do 26-03-2020 om 18:38

Voor AZ-doelman Marco Bizot is het wennen tijdens de huidige coronacrisis. De minst gepasseerde doelman van de Eredivisie was het niet gewend dat hij zijn eigen uren moest invullen, vertelt hij aan de AZ-kanalen.

Bizot gebruikt de ochtenduren om voor zichzelf te trainen. "Van 9:00 tot 11:00 uur zijn mijn vaste trainingsuren. Dan ben ik dus thuis aan het sporten. Of ik ga rennen op een plek waar niemand is. Het vergt creativiteit", aldus de sluitpost, die zich verder vooral met zijn gezin bezighoudt tijdens de plotseling ontstane vrije uurtjes. "Ik was gewend om geleefd te worden: mijn agenda was voor me bepaald. Ik wist altijd precies om welke tijden ik iets moest doen. Het is heel vreemd als die structuur grotendeels wegvalt."

Zijn collega's spreekt Bizot momenteel op afstand: reservedoelman Jasper Schendelaar is één van hen. "We sturen elkaar af en toe filmpjes van trainingen door om elkaar te helpen. En ik heb soms contact met Thomas Ouwejan als hij weer grappige berichten plaatst onder Instagram-posts."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws