Telegraaf: Schmidt heeft landgenoot Schwaab niet nodig, contract al opgezegd

Telegraaf: Schmidt heeft landgenoot Schwaab niet nodig, contract al opgezegd

Gepubliceerd: vrijdag 27 maart 2020 om 18:58vr 27-03-2020 om 18:58

Laatste update: vrijdag 27 maart 2020 om 19:08vr 27-03-2020 om 19:08

PSV en Daniel Schwaab gaan na dit seizoen definitief uit elkaar, melden De Telegraaf en het Eindhovens Dagblad vrijdagavond. De 31-jarige Duitser beschikt over een aflopend contract, dat volgens de ochtendkrant niet verlengd zal worden.

PSV heeft nog geen nieuws over formele contractopzeggingen naar buiten gebracht, maar volgens De Telegraaf en het ED is het voor Schwaab einde verhaal in Eindhoven. De nieuwe trainer Roger Schmidt ziet in zijn landgenoot niet het juiste type verdediger voor zijn voetbalfilosofieën: het contract van Schwaab is opgezegd en zal ook niet verlengd worden. Of PSV het naderende vertrek intern op zal lossen - met bijvoorbeeld Timo Baumgartl of de momenteel aan Vitesse verhuurde Armando Obispo - of de transfermarkt opgaat, zal nog moeten blijken.

Schwaab kwam in 2016 over van VfB Stuttgart. Afgelopen zomer zou de routinier eigenlijk al vertrekken uit Eindhoven, maar tekende hij na enkele maanden alsnog een nieuw contract. In vier jaar tijd kwam hij tot 130 officiële wedstrijden in de Eredivisie, de KNVB Beker, de Johan Cruijff Schaal, de Champions League en de Europa League. In 2017 won Schwaab met PSV de Johan Cruijff Schaal, één jaar later werden de Eindhovenaren landskampioen.

PSV heeft voor komend seizoen nog geen transfers afgesloten. Dat Luuk Koopmans zou vertrekken, was al langer duidelijk: de sluitpost beschikt over een aflopend contract en wordt momenteel al verhuurd aan ADO Den Haag.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Een wijs besluit van PSV?

(2705 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws