PSV bevestigt zomers vertrek van duo, aanvoerder Afellay nog in de wachtkamer

28 maart 2020 om 07:12
Laatste update: 28 maart 2020 om 08:41

PSV neemt komende zomer afscheid van Daniel Schwaab. Dat heeft de Eindhovense club zaterdag bekendgemaakt. Ook Yanick van Osch heeft te horen gekregen dat er voor hem geen toekomst is in het Philips Stadion.

Schwaab past niet in de plannen van de nieuwe trainer Roger Schmidt. De 31-jarige Duitse verdediger veroverde dit seizoen opnieuw een basisplaats, nadat hij alsnog in Eindhoven besloot te blijven. Daarmee hield hij zijn voor tien miljoen euro aangetrokken landgenoot Timo Baumgartl op de bank. Schwaab werd in vier jaar PSV één keer landskampioen. Daarnaast won hij de Johan Cruijff Schaal.

Wedden

Meer odds
  • logo

    PSV

  • logo

    RKC Waalwijk

PSV laat Van Osch eveneens gaan. De 23-jarige doelman, die momenteel revalideert van een polsbreuk, is de derde keus, achter Lars Unnerstall en Robbin Ruiter. PSV moest Schwaab en Van Osch voor 1 april formeel laten weten dat hun contracten niet worden verlengd. Daarnaast zwaait de club Maxime Soulas, Robin Lauwers, Oliver Horvath, Steven Theunissen, Baggio Wallenburg en Amar Catic uit. Zij maken dit seizoen deel uit van de selectie van Jong PSV.

Ook Ibrahim Afellay loopt uit zijn verbintenis. De club hoefde de aanvoerder geen '1 april-brief' te sturen, omdat het niet gaat over een verlengd contract. De 34-jarige middenvelder en officiële aanvoerder kwam dit seizoen nauwelijks in actie, waardoor het de vraag is of beide partijen met elkaar doorgaan. PSV heeft ook over Mike van de Meulenhof en Youri Roulaux nog geen beslissing genomen.