Uitstellen EK slecht nieuws voor Belgische verdedigers: 'Baart me geen zorgen'

Uitstellen EK slecht nieuws voor Belgische verdedigers: 'Baart me geen zorgen'

28-03-2020 22:49
32

Het EK wordt in 2021 gehouden en dat betekent dat ervaren spelers van het Belgische elftal op het eerstvolgende eindtoernooi een jaar ouder zijn dan verwacht. In België wordt gevreesd voor problemen, maar bondscoach Roberto Martínez deelt die vrees niet.

Vooral in de defensie kennen de Belgen diverse problemen en zijn spelers als Vincent Kompany, Thomas Vermaelen, Jan Vertonghen en Toby Alderweireld nu al op leeftijd. "Dat baart me geen zorgen", zegt Martinez bij La Dernière Heure. "Iedereen spreekt me erover aan, maar die vier spelers zijn uniek. Dat ze zelfs op hun leeftijd nog steeds op zo'n hoog niveau spelen, bewijst dat ze superprofs zijn."

De opvolging van de verdedigers staat volgens de Spaanse keuzeheer van België ook al vast. "Dedryck Boyata heeft in het verleden al getoond dat hij klaar staat wanneer nodig", benoemt hij één van de volgende potentiële sterren in de Belgische defensie. "Jason Denayer is daarnaast aanvoerder bij Olympique Lyon, wat toch wat wil zeggen. En Dendoncker speelt opnieuw in de defensie bij Wolves."

No Poll