Utrecht-huurling denkt aan transfer: 'Niet meer op de leeftijd om nog te wachten'

Utrecht-huurling denkt aan transfer: 'Niet meer op de leeftijd om nog te wachten'

Gepubliceerd: zaterdag 28 maart 2020 om 23:32za 28-03-2020 om 23:32

Patrick Joosten staat al een tijdje te boek als talent, maar wil zich nu definitief gaan laten zien op de Nederlandse velden. De aanvaller, die op dit moment door Sparta wordt gehuurd van FC Utrecht, heeft komende zomer een belangrijke beslissing te maken.

De verbintenis van Joosten, die op dit moment 23 jaar is, loopt tot komende zomer. "Ik zou graag met FC Utrecht aan tafel gaan om te bespreken wat de beste optie is", zegt de Nijmegenaar tegenover ELF Voetbal. "Ik ben in ieder geval niet meer op de leeftijd om nog te wachten op mijn kansen, maar door de coronacrisis is het lastig te zeggen wat er komende zomer gaat gebeuren."

Vorig seizoen maakte Joosten nog indruk tijdens een verhuur aan VVV-Venlo, maar dat leverde hem in de eerste seizoenshelft geen basisplaats in de Domstad op. "Dat het voor de winterstop niet lukte had met verschillende factoren te maken. Bij FC Utrecht heb je veel concurrentie, zelf haalde ik mijn niveau niet en ook het systeem dat we speelden was niet in mijn voordeel. Die drie factoren zorgden ervoor dat het niet lukte."

De aanvaller neemt zijn club echter niets kwalijk. "Een halfjaar eerder (in de zomer van 2019, red.) wilde de club nog de hoofdprijs, maar het is niet zo dat ik op meer krediet had gerekend. Het is niet dat ik door een goed jaartje bij VVV-Venlo verzekerd ben van een basisplaats bij FC Utrecht."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws