'Geen gejuich' in Groningen bij benoeming Jans: 'Ik vroeg later wat hem bezielde'

'Geen gejuich' in Groningen bij benoeming Jans: 'Ik vroeg later wat hem bezielde'

Gepubliceerd: zondag 29 maart 2020 om 15:57zo 29-03-2020 om 15:57

Ron Jans kwam in het najaar van 2002 voor het eerst op eigen benen te staan als trainer: de van FC Emmen overgekomen assistent verving de ontslagen Dwight Lodeweges bij FC Groningen, dat rechtstreeks afkoerste op degradatie. Het nieuws zorgde voor gefronste wenkbrauwen in de spelersgroep.

Clubicoon Martin Drent had een grotere naam verwacht, vertelt hij in de Voetbal International-rubriek Anno. "De geruchten waren dat er een zwaargewicht zou komen. Nou, dat was Ron alleen in kilo's, hahaha!", aldus de toenmalig spits. "Toen hij werd gepresenteerd, stonden we niet te juichen."

Jans debuteerde tegen Feyenoord. "Niet bepaald een makkie, maar Ron zei vooraf doodleuk dat we konden winnen. Twintig man vielen op de grond van verbazing", weet Drent nog. Het tij zou echter spoedig keren in Groningen. "Ik voelde me ineens weer beresterk, we gingen vol vertrouwen het veld op en maakten het Feyenoord ook heel lastig, al verloren we opnieuw."

Uiteindelijk wist FC Groningen zich direct te handhaven na een salonremise tegen kampioen PSV op de laatste speeldag. Tot verbazing van Drent slaagde Jans alsnog in zijn missie. "Ik heb hem later eens gevraagd wat hem bezielde als beginnend hoofdcoach in te stappen bij een ploeg die stijf onderaan stond. Er was juist geen beter moment, zei hij. Slechter kon het namelijk niet."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws