Maduro vol lof: 'Zowel bij Ajax als in Oranje een genot om samen te spelen'

Maduro vol lof: 'Zowel bij Ajax als in Oranje een genot om samen te spelen'

Gepubliceerd: zondag 29 maart 2020 om 17:18zo 29-03-2020 om 17:18

Hedwiges Maduro heeft goede herinneringen aan Edwin van der Sar, Jaap Stam, Phillip Cocu, Wesley Sneijder, Arjen Robben en Robin van Persie. De zes Nederlanders staan in het sterrenelftal dat de oud-international heeft gemaakt voor het Algemeen Dagblad.

Maduro, oud-speler van onder meer Ajax, Valencia en Sevilla én achttienvoudig international van Oranje kan naar eigen zeggen wel 'vijf topteams opstellen' met oud-ploeggenoten. "Op doel ga ik in ieder geval voor Van der Sar, ik denk dat hij de beste Nederlandse doelman aller tijden is", verklaart hij. "Zijn keeperskwaliteiten staan buiten kijf, maar hij was ook echt een leiderstype. Dat bewijst hij ook als algemeen directeur bij Ajax, vind ik."

Ook Cocu krijgt een plekje van Maduro. "Echt heel fijn om mee te spelen bij Oranje. Naar mijn gevoel wordt hij een beetje ondergewaardeerd. Hij behoort zeker tot de beste Nederlanders ooit, anders speel je niet jarenlang voor PSV en FC Barcelona." Van Persie is van de 'buitencategorie', vervolgt hij. "In het Nederlands elftal stond ik vaak versteld van wat hij liet zien. Echt geweldig was hij."

Tot slot mag Sneijder volgens Maduro, die overigens ook voor Miguel, Jordi Alba, David Silva, Ivan Rakitic en David Villa kiest, zeker niet ontbreken. "Alweer zo'n wereldtopper, haha. Links of rechts maakte hem niet uit, hij was perfect tweebenig. Zijn status als recordinternational zegt genoeg. Hij hoort op 10, Wesley is de beste aanvallende middenvelder met wie ik ooit heb gespeeld. Zowel bij Ajax als in Oranje was het een genot om samen te spelen."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws