Bizar nieuws uit Engeland: eSporter Emmen trekt zich terug na bedreigingen

Bizar nieuws uit Engeland: eSporter Emmen trekt zich terug na bedreigingen

Gepubliceerd: zondag 29 maart 2020 om 17:56zo 29-03-2020 om 17:56

Opmerkelijk eSports-nieuws uit Engeland: FC Emmen zou zich hebben teruggetrokken uit het FIFA 20 Ultimate Quaran-Team-toernooi, omdat hij werd bedreigd op social media. Ook onthult een eSporter van Middlesbrough dat hij ernstig wordt lastiggevallen.

League Two-club Leyton Orient startte vorige week een FIFA-toernooi onder profclubs vanwege de coronacrisis. 128 clubs meldden zich aan, waaronder veel eredivisionisten. FC Emmen stootte door tot de zestiende finales, waarin het Franse Angers SCO de tegenstander zou zijn. De wedstrijd is echter gecanceld.

Het heeft volgens het onofficiële Twitter-account van FIFA 20 Ultimate Quaran-Team te maken met bedreigingen aan het adres van de eSporter van FC Emmen. De wedstrijden zijn via een stream te volgen en veel gokkers zouden grof geld inzetten om de resultaten te beïnvloeden.

In een reactie laat Danny Taylor, eSporter van Middlesbrough, weten dat ook hij het slachtoffer is van online bedreigingen. Als bewijs voegt hij een screenshot toe, waarin hij wordt verzocht zijn wedstrijd tegen Central Coast Mariners te verliezen. Taylor won en staat in de volgende ronde tegenover VVV-Venlo.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Lees meer over: Eredivisie FC Emmen

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws