Ook De Vrij keek Nederland-Spanje terug: 'Hij appte: jezus, wat was het een chaos'

Ook De Vrij keek Nederland-Spanje terug: 'Hij appte: jezus, wat was het een chaos'

Gepubliceerd: zondag 29 maart 2020 om 20:12zo 29-03-2020 om 20:12

De zondagmiddag stond in het teken van een terugblik op de wedstrijd Nederland-Spanje tijdens het WK van 2014. Eén van de hoofdrolspelers van Salvador, Stefan de Vrij, keek ook met interesse toe, onthult Emile Schelvis in Rondo.

De Ziggo Sport-commentator was onlangs in Italië om De Vrij te interviewen en had zondagmiddag via WhatsApp contact met de Internazionale-verdediger, die in 2014 één van de doelpuntenmakers tegen Spanje was. "Ga je kijken, vanuit Milaan", aldus Schelvis aan de Rondo-tafel. "Na de eerste helft zei hij: jezus, wat was het eigenlijk een chaos bij ons achterin."

Oranje had toen voor de gelegenheid het vertrouwde 4-3-3 ingeruild voor een 5-3-2 systeem, waarmee het uiteindelijk een bronzen medaille wist te halen. "Maar zo vloeiend ging het allemaal niet. Het hing ook van heel toevallige factoren af natuurlijk", stelt Schelvis. "De Vrij maakte een doelpunt (de 3-1, red.) dat nooit gegeven had mogen worden. Van Persie maakte een overtreding en dat moment met Blind, waar de vrije trap uit kwam, was geen overtreding. Alles zat mee in die tweede helft."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws