Oranje op EK 2021: negen zekerheidjes in basiself, debat rond twee posities

Oranje op EK 2021: negen zekerheidjes in basiself, debat rond twee posities

Gepubliceerd: maandag 30 maart 2020 om 12:00ma 30-03-2020 om 12:00

Laatste update: maandag 30 maart 2020 om 12:18ma 30-03-2020 om 12:18

Het werk van bondscoach Ronald Koeman is gedaan: dit is volgens jullie de ideale Oranje-basis voor het EK van 2021. De voorbije drie dagen werd er bijna 55.000 keer keer gestemd.

Heel spannend was het op veel posities niet. Virgil van Dijk spant de kroon: de aanvoerder van het Nederlands elftal kreeg 99 procent van de stemmen, waarmee hij Nathan Aké geen schijn van kans gaf. Ook de uitslag bij Frenkie de Jong, Georginio Wijnaldum en Memphis Depay is afgetekend. In de keuze voor de linksback en rechter middenvelder waren jullie minder eensgezind.

Keeper: Jasper Cillessen
Cillessen keepte sinds de entree van Koeman vrijwel alles en is een zekerheidje: de doelman van Valencia krijgt 42% van de stemmen. Marco Bizot is de nummer twee met 23% procent, gevolgd door Tim Krul met 17% en Justin Bijlow, die nog nooit in de Oranje-selectie zat, met 16%. Jeroen Zoet eindigt op 2%.

Rechtsback: Denzel Dumfries
Het was in de laatste interlandperiodes stuivertje wisselen tussen Dumfries en Joël Veltman, maar de meter slaat bij jullie fors uit naar eerstgenoemde. De PSV'er krijgt - vermoedelijk vanwege zijn bloedvorm voor de coronabreak - 57% van de stemmen. Pas na Hans Hateboer (23%) en Rick Karsdorp (7%) komt Veltman.

Rechter centrale verdediger: Matthijs de Ligt
De Ligt is een onbetwiste basiskracht onder Koeman en heeft het voordeel dat hij volgend jaar niet één, maar twee jaar ervaring heeft bij een Europese grootmacht. De Vrij, die genoegen neemt met een reserverol, is dan 29. De Ligt krijgt jullie duidelijke voorkeur met 77% van de stemmen.

Linker centrale verdediger: Virgil van Dijk
Hier kunnen we kort over zijn: Aké wordt gewaardeerd bij Oranje, maar is geen partij voor de beste verdediger ter wereld. 1% om 99%. Van Dijk moet op het EK van 2021 een tandem vormen met De Ligt, zoals de twee dat al anderhalf jaar doen.

Linksback: Daley Blind
Dit is een interessante: Blind is één van de eerste spelers die Koeman op zijn opstellingformulier zet, maar bij de VP-community is de Ajax-verdediger niet zo populair. Met 38% van de stemmen blijft hij wel Owen Wijndal (27%), Patrick van Aanholt (26%) en Jetro Willems (9%) voor.

Rechter middenvelder: Donny van de Beek
Marten de Roon krijgt vrijwel altijd de voorkeur van Koeman, maar jullie zien liever Van de Beek op het middenveld van Oranje. De Ajacied, die bij zijn club meer naar voren speelt, krijgt 53% van de stemmen. De Roon eindigt met 16% zelfs nog achter Davy Pröpper (31%).

Linker middenvelder: Frenkie de Jong
Over kwaliteit valt niet te twisten: De Jong is by far de beste optie als linker middenvelder. De middenvelder van FC Barcelona krijgt 93% van de stemmen. Leroy Fer (3%), Teun Koopmeiners (3%) en Kevin Strootman (1%) staan niet op de finishfoto.

Aanvallende middenvelder: Georginio Wijnaldum
Jarenlang kon Wijnaldum niet tippen aan het niveau dat hij bij Liverpool haalde, maar sinds de komst van Koeman is alles anders. Als aanvallende middenvelder vormt Gini een uitstekend koppel met Memphis Depay. Met 86% van de stemmen blijft hij Mohamed Ihattaren (8%), Donny van de Beek (5%) en Quincy Promes (1%) ruim voor.

Rechtsbuiten: Steven Bergwijn
Bergwijn nam een risicovolle stap door zijn status aparte bij PSV in te ruilen voor een onzeker bestaan in de Premier League, maar het pakt goed uit: de aanvaller van Tottenham Hotspur is volgens 52% van de stemmers de beste rechtsbuiten voor Oranje in 2021. Steven Berghuis (22%), Mohamed Ihattaren (15%) en Calvin Stengs (11%) moeten Bergwijn voor laten gaan.

Spits: Memphis Depay
Natuurlijk, om Memphis konden jullie niet heen. De spits van Olympique Lyon kan volgend jaar topfit aan het EK beginnen en krijgt het volledige vertrouwen van het Nederlandse publiek, getuige het feit dat hij 86% van de stemmen heeft gekregen. Donyell Malen is de tweede keus met 6%, gevolgd door Myron Boadu (4%), Wout Weghorst (2%) en Luuk de Jong en Ryan Babel met beiden 1%.

Linksbuiten: Quincy Promes
Niet de sterkst bezette positie bij het Nederlands elftal, maar één speler moet het worden: Promes. De aanvaller kwakkelde sinds december met zijn fysieke gestel, maar is na zijn sterke najaar in dienst van Ajax een zekerheidje in Oranje. Justin Kluivert (15%) en Ryan Babel (3%) staan op het een straatlengte afstand.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Het laatste Verstappen nieuws - GPBlog.com

Bekijk het laatste nieuws