Willem II verlengt met Dankerlui, laat duo gaan en praat met Nelom en Vrousai

Willem II verlengt met Dankerlui, laat duo gaan en praat met Nelom en Vrousai

30-03-2020 16:45
13

Willem II gaat langer door met Damil Dankerlui. De Tilburgers lichtten de optie in het contract van de 23-jarige speler, die dit seizoen in zestien duels in actie kwam.

Dankerlui had mede door blessures geen basisplaats. Hoewel hij van origine een rechtsback is, zette trainer Adrie Koster hem dit seizoen vooral als middenvelder en rechtsbuiten in. Met één doelpunt en drie assists bewees hij zijn waarde, waardoor Willem II besloten heeft zijn contract te verlengen, zo maakt de club maandag bekend. Dankerlui kwam in 2018 over van Ajax.

De Tricolers, die voorlopig vijfde staan in de Eredivisie, nemen na dit seizoen afscheid van James McGarry. De optie in het contract van de Nieuw-Zeelandse international, die nauwelijks in actie komt, wordt niet gelicht. Doelman Georgios Strezos krijgt nog geen contractverlenging. Willem II wil pas later beslissen of hij eventueel een aanbieding krijgt.

Met Miquel Nelom en Marios Vrousai is Willem II nog in gesprek. In het contract met Nelom is een optie opgenomen om die verbintenis met een jaar te verlengen. Nelom deed in zestien wedstrijden mee en maakte als linksback een verdienstelijke indruk. De Tilburgers kunnen Vrousai definitief overnemen van Olympiakos, maar moeten de knoop dus nog doorhakken.

Willem II rept in het bericht op de clubsite niet over Fernando Lewis en Timon Wellenreuther, die eveneens uit hun contract lopen. De Duitse doelman heeft een aanbieding op zak, maar ging nog niet akkoord. Lewis wil zich eerst op zijn herstel van een zware kruisbandblessure richten, weet het Brabants Dagblad.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie