Oude club van Bozeník vraagt faillissement aan door coronacrisis

Oude club van Bozeník vraagt faillissement aan door coronacrisis

30-03-2020 20:32
42

Tragisch nieuws voor de fans van MSK Zilina: de club is failliet. De oude club van Feyenoord-spits Róbert Bozeník is tijdens de coronacrisis ten onder gegaan.

Zilina laat in een verklaring weten afhankelijk te zijn van de verkoop van spelers. Bozeník werd afgelopen winter verkocht aan Feyenoord, maar Zilina krijgt het transferbedrag van vermoedelijk vier miljoen euro niet in een keer.

Wedden

Meer odds

De Slowaakse club claimt tot nu toe slechts 1/10 van het bedrag ontvangen te hebben. Dat is destijds zo afgesproken. 'Het budget van de club voor 2020 is gebaseerd is op de verkoop van spelers tijdens de zomer. Het ziet er naar uit dat dit bijna niets wordt.'

Zilina heeft de spelers gevraagd om salaris in te leveren nu er niet gevoetbald wordt, maar kreeg nul op het rekest. 'De spelers met professionele contracten zouden zich solidair kunnen opstellen, vooral naar de mensen in de staf die ze de faciliteiten hebben aangeboden', schrijft de club. De spelers wilden dit echter niet. Daardoor kon Zilina niet anders dan het faillissement aanvragen.

Zilina hoopt overigens wel een doorstart te maken.