Derksen sneert: 'Graydon betaalde ons 5.000 euro per avondje onzin uitkramen'

Derksen sneert: 'Graydon betaalde ons 5.000 euro per avondje onzin uitkramen'

Gepubliceerd: dinsdag 31 maart 2020 om 07:30di 31-03-2020 om 07:30

Johan Derksen is niet onder de indruk van de bijdragen van Mattijs Manders in Voetbal International, de voorloper van het huidige Veronica Inside. De huidige voorzitter van de Eredivisie CV was toen in dienst van Graydon en zat toen wekelijks in de studio om financiële onderwerpen in de voetbalwereld te bespreken.

Graydon maakte hiervoor een fors bedrag over, onthult Derksen in de maandagavonduitzending van VI. "Zijn baas betaalde daar vijfduizend euro per avond voor, dat hij hier onzin uit mocht kramen. Maar we hebben hem nooit op één rullevante opmerking kunnen betrappen", vertelt hij over Manders, die aan de VI-tafel door het leven gaat als het 'Graydon-mannetje'.

Manders stapte later van Graydon over naar ADO Den Haag en werd recentelijk directeur van de Eredivisie CV: momenteel leidt hij het overleg met de clubs over de afwikkeling van het huidige seizoen. "Ze hebben iedere dag een vergadering, met zijn allen intelefoneren, dat gaat dag in dag uit door. En er komt niets uit!", hoont Derksen.

De in de studio aanwezige sportmarketeer Chris Woerts valt Derksen bij. "Waar de clubs behoefte aan hebben, is duidelijkheid, een richting: neem een besluit. Een goed besluit of een slecht besluit, maar neem een besluit. Dat zorgt voor irritatie bij de clubs. Zij willen door, plannen maken. Wat moeten we doen als de competitie stopt? Wat moeten we doen als we de competitie afmaken? Geef ons duidelijkheid. Die calls in de middag duren heel lang, maar er zijn weinig clubs aan het woord. Het is eenrichtingsverkeer en de clubs vragen elke keer maar één ding: neem een besluit. Maar dat wordt maar vooruit geschoven..."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Lees meer over: Eredivisie

Poll

Verwacht je dat het Eredivisie-seizoen afgemaakt kan worden?

(23592 stemmen)

Plaats een reactie

Het laatste Verstappen nieuws - GPBlog.com

Bekijk het laatste nieuws